voetbalzone

‘We zitten bij de laatste acht, dit is mooi voor Turkije’

Erik van Dam13 mrt 2013, 07:45
Laatst bijgewerkt: 13 mrt 2013, 07:45
Advertentie

Door de aanwezigheid van sterren als Didier Drogba en Wesley Sneijder kan het succes van Galatasaray in Europa misschien niet puur toegeschreven worden aan trainer Fatih Terim. De coach heeft echter zeker een belangrijk aandeel in het bereiken van de kwartfinales in de Champions League en is trots dat Cim Bom voor het eerst na twaalf jaar weer terug is bij de laatste acht.

/

“Ik kus al mijn spelers op het voorhoofd”, sprak Terim na de 2-3 zege op Schalke 04 trots tegen NTVSpor. “We hadden in de eerste helft misschien nog wel vaker kunnen scoren, mijn spelers waren extreem goed. Dit is een heel mooie overwinning voor Turkije, we zitten bij de laatste acht in Europa”, gaf de trainer tevreden aan. “Soms speel je goed, soms niet, maar Galatasaray deed het geheel op eigen kracht.”

“Ik wilde dat álle spelers een man pakten en ze hebben bewezen dat ze dat konden, dat maakte het verschil”, legde Terim uit. Spits Drogba zei heel blij te zijn met manier waarop Galatasaray speelde in Gelsenkirchen. “We hebben karakter getoond en een fantastische mentaliteit.” Spits Burak Yilmaz, die alweer zijn achtste goal van het seizoen maakte in Europa, zei na afloop dat iedereen dansend door de kleedkamer ging. “Ons nieuwe doel is nu de halve finales. Er zijn nog goede teams over, maar dat maakt niet uit.”

Bezig met laden …