voetbalzone

'We zitten in een moeilijke groep, alle duels zullen zwaar worden'

Bart Kruyt23 mei 2010, 09:35
Laatst bijgewerkt: 23 mei 2010, 09:35
Advertentie

Ghanees bondscoach Milovan Rajevac onderschat geen van de drie tegenstanders bij wie Ghana is ingedeeld voor het aanstaand WK. De 56-jarige Serviër zegt goed te weten wat hij kan verwachten van Servië, Duitsland en Australië. Winst in de eerste wedstrijd lijkt van grote waarde te worden om de groepsfase in Zuid-Afrika te overleven.

/

Voordeel daarbij is dat Rajevac de tegenstander dan goed kent; hij komt immers zelf uit Servië. “We zitten in een moeilijke groep, alle duels zullen zwaar worden”, gaf Rajevac zaterdag te kennen in Ghanese media. “We beginnen tegen Servië, van hen weet ik veel. Australië heeft een sterke ploeg en Duitsland is favoriet om de groep te winnen.”

“Ons doel is de groepsfase door te komen en van daaruit verder te bouwen”, stelt Rajevac. Mocht Ghana goed presteren en als tweede eindigden achter bijvoorbeeld Duitsland, dan zou Engeland zomaar de volgende tegenstander kunnen worden. Voor Mickaël Essien, die herstellende is van een blessure, zou dat een ontmoeting kunnen betekenen met Chelsea-ploeggenoten Ashley Cole, John Terry, Frank Lampard en Joe Cole.

Essien werkt momenteel hard aan zijn herstel, om de openingswedstrijd tegen Servië mee te maken. “Ik moet hard blijven werken om fit te worden”, geeft de middenvelder aan. “Het is aan het team van medici; als zij me fit verklaren, zal ik spelen in Zuid-Afrika.” Essien, 51-voudig international namens de Black Stars, kampt met hamstringklachten.

Bezig met laden …