voetbalzone

‘We zullen zien of Mexico inderdaad al dood en begraven is’

Erik van Dam26 jun 2010, 20:32
Laatst bijgewerkt: 26 jun 2010, 20:32
Advertentie

Mexicaans bondscoach Javier Aguirre ziet met verbazing hoe bijna niemand zijn land kansen toedicht in de achtste finalewedstrijd tegen Argentinië. Beide landen treffen elkaar zondagavond, maar volgens Aguirre beschouwen weinig mensen Mexico als kanshebber. “Niemand zet één dollar op ons, de analytici zeggen dat we dood en begraven is. We zullen zien”, zet de coach de critici vast scherp.

/

“Volgens mij is Mexico bij niemand favoriet”, stelt Aguirre zaterdag, een dag voor de betreffende wedstrijd. “Men gelooft niet dat wij een kans maken, maar we zullen zien of wij na negentig minuten geschiedenis kunnen schrijven.” De keuzeheer van El Tri grijpt terug op het WK van 2006, waarin beide landen elkaar ook ontmoetten.

“Argentinië won toen en sindsdien hebben we elkaar niet meer ontmoet. We moeten dus waken voor euforie en de statistieken verslaan. Na afloop zullen we zien hoe de quoteringen bij de bookmakers zijn. Ik denk dat de Mexicaanse media er naast zitten met hun lage verwachtingen. Deze jongens zijn hongerig, niet bang om succes te boeken. We hebben moed en gaan het gevecht aan.” Mexico krijgt spits Carlos Vela weer terug tegen de Argentijnen; hij raakte in de groepsfase geblesseerd aan zijn hamstring.

Bezig met laden …