voetbalzone

Webb creëert na vijanden in Nederland ook antipathie in Kroatië

Erik van Dam07 okt 2011, 18:55
Laatst bijgewerkt: 07 okt 2011, 18:55
Advertentie

Na de verloren WK-finale spraken veel Oranje-internationals hun frustratie uit over de wedstrijdleiding, die in handen was van Howard Webb. De Engelse arbiter deelde veertien gele kaarten uit; John Heitinga kreeg er twee en moest dus inrukken. Nadien bleef het vrij rustig rond Webb, maar nu klaagt ook Vedran Corluka over de scheidsrechter, die vrijdagavond Griekenland-Kroatië in goede banen moet leiden.

/

Kroatië moet vrijdagavond op Griekse bodem winnen, om zich direct te plaatsen voor het EK 2012. Corluka spreekt in Sportske Novosti de hoop uit dat Webb het de Kroaten niet moeilijker gaat maken dan het al is. “Aan bijna iedere wedstrijd waaraan ik meedoe, waarin Webb de scheidsrechter is, houd ik negatieve ervaringen over”, zo stelt Corluka.

“Hij was een paar keer de scheidsrechter bij wedstrijden van Tottenham Hotspur en vrijwel iedere keer zat het ons daarin niet mee met hem. Zeker tegen Manchester United”, aldus de verdediger. “Hopelijk zal het deze keer beter gaan.” Webb kende de laatste maanden geen wedstrijden waarin hij net zoveel kaarten trok als tijdens de WK-finale.

Bezig met laden …