voetbalzone

Webb schrok van karatetrap De Jong: ‘Het was een strafbaar feit!’

Gijs Freriks02 jan 2016, 20:36
Laatst bijgewerkt: 02 jan 2016, 20:36
Advertentie

Het Nederlands elftal verloor de finale van het WK van Spanje en had dat eigenlijk met negen man moeten doen (Johnny Heitinga kreeg al rood), want Nigel de Jong kreeg na een karatetrap op de borstkas van Xabi Alonso slechts een gele kaart van scheidsrechter Howard Webb. Het incident werd hierna breed uitgemeten en Webb blikt ruim vijf jaar na dato ook nog eens terug.

voetbalzone

“Ik kwam in de rust de kleedkamer binnen en mijn assistent pakte toen zijn telefoon erbij. Hij keek op het scherm en zijn gezicht stond op onweer. Ik vroeg: wat scheelt er? Hij had een bericht gekregen van iemand van het hoofdkwartier van de scheidsrechters en zei dat De Jong een rode kaart had moeten krijgen”, aldus Webb in het programma Fletch And Sav van BT Sport.

“Ik dacht dat hij een grapje maakte en pakte daarom mijn eigen telefoon erbij. Toen ik de beelden had gezien, dacht ik: het is geen rode kaart, het is een strafbaar feit!”, besluit de voormalig arbiter uit Engeland. Alonso nam het De Jong overigens niet kwalijk, want de Nederlander had al gauw zijn excuses aangeboden.

Forget it! Het hele incident is wat mij betreft vergeven. Ik heb nog een week lang met pijn rond gelopen, maar ook die sporen zijn uitgewist, de voetafdruk van Nigel is niet meer zichtbaar. Er is geen blijvende schade aangericht, niet aan mijn lijf en niet in mijn hoofd”, sprak Alonso destijds.

Bezig met laden …