voetbalzone

Weer heibel bij Frankrijk: ‘Jullie doen alsof jullie elkaar mogen’

Thijs Post18 nov 2013, 13:15
Laatst bijgewerkt: 18 nov 2013, 13:15
Advertentie

Het rommelt al jaren bij de nationale ploeg van Frankrijk. Na het dramatisch verlopen WK van 2010, toen spelers in opstand kwamen tegen het bewind van Raymond Domenech, is het blijkbaar nog niet gelukt om de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Ook de nieuwe bondscoach Didier Deschamps heeft de boel nog niet op de rit kunnen krijgen. Frankrijk dreigt naast een entreebewijs voor het WK van 2014 te grijpen en dat leverde een pittig gesprek op.

/

Frankrijk verloor de eerste play-off tegen Oekraïne met 2-0 en na afloop van die wedstrijd ging bondsvoorzitter Noël Le Graët om tafel met de bondscoach en de spelers. “Jullie doen maar alsof jullie met elkaar overweg kunnen”, zei de preses volgens diverse Franse media tegen de spelersgroep. “Denk aan de vrijwilligers in het Franse voetbal, aan de werknemers van de bond en de consequenties van de uitschakeling.”

In L’Équipe geeft Le Graët later tekst en uitleg over het gesprek. “Het is goed om met elkaar te spreken en in zo’n situatie lijkt het me ook niet meer dan logisch. Ik heb ze gezegd wat ik dacht. Hopelijk nemen ze mijn speech in zich op, maar woorden zullen niet genoeg zijn.” Dinsdag moet Frankrijk in Parijs de 2-0 achterstand ongedaan maken, anders gaat de wereldkampioen van 1998 niet naar Brazilië.

Bezig met laden …