voetbalzone

Weer kritiek op Kramer: 'Heb het idee dat hij zich daaraan onttrekt'

Matthijs van Laar29 dec 2015, 12:24
Laatst bijgewerkt: 29 dec 2015, 12:24
Advertentie
voetbalzone

Pierre van Hooijdonk is nog altijd niet onder de indruk van Michiel Kramer. De oud-international uitte eerder al forse kritiek op de spits van Feyenoord en doet dat nu opnieuw. In ELF Voetbal Magazine zet hij vraagtekens bij de wil van Kramer om zijn verdedigende plicht te doen.

Van Hooijdonk begint dit keer wel positiever: hij is van mening dat Kramer zijn rol naar behoren vervult. “Van nature is Kramer een echte nummer negen. In het strafschopgebied weet hij waar de bal gaat vallen en dus staat hij meestal op de goede plaats. Dat is een fijne eigenschap voor een spits”, weet de oud-goalgetter uit ervaring. “Hij wordt door Van Bronckhorst ook op de juiste manier gebruikt. Koppen is zijn kracht.”

In balbezit kan het echter nog een stuk beter. Van Hooijdonk vind dat Kramer bereikbaar moet zijn via de lange bal als zijn elftal onder druk staat, en hij wijst op het gebrekkige positiespel van de aanvaller. “Ik heb soms het idee dat hij zich daaraan onttrekt. Alsof hij bang is om daarin fouten te maken.”

“Ook in het druk zetten op de verdediging van een tegenstander is er voor hem nog terrein te winnen", vervolgt Van Hooijdonk, die soms het idee krijgt dat Kramer daar geen zin in heeft. “Hij doet het op een te makkelijke manier. Een beetje alibipressie zeg maar.”

Bezig met laden …