voetbalzone

Weer ‘Thiago-scenario’ voor Barcelona: ‘Mijn transferclausule is gedaald’

Daniel Cabot Kerkdijk12 jun 2015, 12:35
Laatst bijgewerkt: 12 jun 2015, 12:35
Advertentie

Marc Bartra weet niet of hij ook komend seizoen het tenue van Barcelona om zijn schouders draagt. De verdediger was er altijd van overtuigd dat zijn toekomst in het Camp Nou lag, maar afgelopen seizoen gaf Luis Enrique de voorkeur aan Gerard Piqué, Javier Mascherano en Jérémy Mathieu. Komend seizoen heeft Bartra ook te maken met een fitte Thomas Vermaelen.

voetbalzone

In Barcelona maakt men zich zorgen over de contractuele situatie van Bartra. De verdediger van 24 jaar staat weliswaar nog twee seizoenen onder contract, maar zijn transferclausule van vijftig miljoen euro is plots drastisch gezakt. Bartra kwam afgelopen seizoen immers niet in minimaal zestig procent van de wedstrijden binnen de lijnen en daardoor treedt er een clausule in werking.

“Mijn transferclausule is gedaald, naar twaalf miljoen euro”, zo erkende Bartra na de oefeninterland tussen Spanje en Costa Rica (2-1). “We zullen zien hoe alles zich ontwikkelt.” Thiago Alcántara had in 2012/13 evenmin een aandeel in minimaal zestig procent van de gespeelde duels van Barcelona en daardoor kon hij voor ‘slechts’ 25 miljoen euro worden overgenomen. Bayern München twijfelde geen moment en sloeg toe. Onder meer Europa League-winnaar Sevilla heeft meer dan gemiddelde interesse in Bartra.

Bezig met laden …