voetbalzone

Weerstand tegen straf voor elftal Advocaat: ‘Dat moet afgeschaft worden’

Peter Nusselder04 nov 2014, 11:19
Laatst bijgewerkt: 04 nov 2014, 11:19
Advertentie

De wedstrijd tussen het Servisch elftal van bondscoach Dick Advocaat en Albanië liep vorige maand uit de hand en werd uiteindelijk gestaakt, toen zowel spelers als supporters het met elkaar aan de stok kregen. Servië werd gestraft en moet twee duels spelen zonder publiek op de tribune.

voetbalzone

Denemarken speelt zodoende op 14 november in een leeg stadion het EK-kwalificatieduel met Servië en dat vindt bondscoach Morten Olsen maar niets. “Wedstrijden zonder publiek zouden wat mij betreft moeten worden afgeschaft”, vertelt de voormalig Ajax-trainer aan DR. “We hebben het over topvoetbal, supporters zijn belangrijk voor een goede sfeer”, maakt Olsen duidelijk.

“Maar de UEFA bepaalt”, beseft de Deense oefenmeester. Hoewel de Servische voetbalbond gestraft is, denkt Olsen niet dat Denemarken in het voordeel is nu er medio november geen supporters in het stadion zullen zitten. “Het wordt voor iedereen vreemd. Ik heb het als trainer al eerder meegemaakt en het is geen prettig gevoel. Maar we moeten ons erop voorbereiden.”

Bezig met laden …