voetbalzone

‘Weet bijna zeker dat Luis de penalty van Man United niet gekregen had’

Peter Nusselder25 sep 2012, 09:32
Laatst bijgewerkt: 25 sep 2012, 09:32
Advertentie

De spelers van Liverpool balen ervan dat hun ploeggenoot Luis Suárez de reputatie van een diver heeft, die er vaak op uit is om een strafschop te versieren. Een dergelijke poging, in de ogen van de arbiter althans, leverde de aanvaller onlangs tegen Sunderland al een gele kaart op voor een schwalbe, terwijl de Uruguayaan zondag evenmin een penalty kreeg na een vermeende overtreding.

/

Tijdens de wedstrijd tegen Manchester United leek verdediger Jonny Evans in de fout te gaan tegen Suárez, maar tot ergenrnis van Liverpool-aanvoerder Steven Gerrard wees de scheidsrechter niet naar de stip. “Ik denk dat Luis momenteel geen strafschop krijgt, zelfs als er een overduidelijke overtreding op hem wordt gemaakt”, uit de middenvelder zijn frustratie in gesprek met Sky Sports.

“Arbiters moeten hem gewoon beoordelen op basis van wat ze waarnemen; als het geen penalty is geef je geen penalty, is dat wel het geval dan doe je dat wel. Dat is niet meer dan eerlijk.” Verdediger Glen Johnson is het met zijn captain eens, nadat the Reds verloren door een strafschop, die werd verdiend door Antonio Valencia en benut door Robin van Persie (1-2). “Die staat niet bekend als diver, daarom kreeg hij de penalty. Ik weet bijna zeker dat als Luis in precies dezelfde situatie had gezeten, er geen strafschop was gegeven.”

Bezig met laden …