voetbalzone

‘Weet nu dat ik als eerste aan de beurt kom als het niet loopt’

Peter Nusselder12 jul 2012, 17:35
Laatst bijgewerkt: 12 jul 2012, 17:35
Advertentie

Ruud Boymans kijkt uit naar het nieuwe seizoen bij AZ. De ex-spits van VVV-Venlo miste in zijn eerste jaar in Alkmaar veel wedstrijden vanwege blessureleed, maar is er klaar voor om de strijd aan te gaan met collega-centrumaanvaller Jozy Altidore. Concurrentie van de naar Stade Brest vertrokken Charlison Benschop hoeft de 23-jarige spits in ieder geval niet meer te vrezen.

/

“Ik wil me gewoon heel graag laten zien”, vertelt Boymans aan Voetbal International. “Ik ben een ander type dan Jozy. Door het vertrek van Charlie Benschop weet je dat je als eerste aan de beurt komt als het niet loopt. Dat is voor mij al een hele vooruitgang”, aldus de voormalig topscorer van VVV, die afgelopen seizoen maar zes Eredivisieduels speelde voor AZ.

Boymans durft de concurrentiestrijd met Altidore wel aan en houdt zich vast aan het feit dat de Amerikaans international waarschijnlijk niet ‘veertig wedstrijden van begin tot eind’ zal spelen. “Er komen dus kansen. En als ik speelminuten krijg, is het simpel: met passie spelen en doen waar ik goed in ben.” In de laatste drie oefenwedstrijden van AZ scoorde de Limburger liefst zeven keer.

Bezig met laden …