voetbalzone

'Weet zeker dat Barcelona onder Vilanova blijft meedoen om de prijzen'

Bart Kruyt30 apr 2012, 09:07
Laatst bijgewerkt: 30 apr 2012, 09:07
Advertentie

Josep Guardiola neemt na dit seizoen afscheid van Barcelona en de spelersgroep wil de coach blijkbaar in stijl laten afsluiten. De Catalanen waren zondagavond in het duel waarin Ibrahim Afelay na maandenlange blessureleed zijn rentree maakte veel te sterk voor Rayo Vallecano en wonnen met 0-7. Guardiola zit nog vier duels op de bank: drie competitiewedstrijden en de bekerfinale.

/

Na dit seizoen draagt hij het stokje over aan Tito Vilanova, nu nog de assistent van 'Pep'. "Ik weet zeker dat Barcelona onder zijn leiding blijft meedoen om de prijzen", zei Guardiola. "Het team is nog jong en Tito kent de spelers. Deze ploeg heeft veel kwaliteiten. Ik ben dankbaar voor alle reacties na mijn aangekondigde vertrek, maar ik ga niet dood. Ik blijf nog wel even rondhangen."

Dani Alves en Thiago Alcantara haalden zich de woede van de Vallecano-fans op de hals, door een dansje op te voeren na de vijfde goal van Barcelona. "Ik bied mijn excuses aan als ik iemand heb beledigd", zei Alves na afloop. "Ik wilde gewoon plezier hebben, want zo heb ik dat vroeger geleerd: je voetbalt voor je plezier. Ik wilde niemand voor schut zetten of beledigen."

Bezig met laden …