voetbalzone

Weg voor Gerrard naar Glasgow ligt open na vertrek Murty bij Rangers

Yanick Vos01 mei 2018, 10:55
Laatst bijgewerkt: 01 mei 2018, 10:55
Advertentie

Graeme Murty is opgestapt als manager van Rangers FC na de pijnlijke 5-0 nederlaag van afgelopen zondag tegen aartsrivaal Celtic. Door de ruime zege werden The Bhoys kampioen van Schotland. De weg ligt nu volledig open voor Steven Gerrard, die al weken wordt gelinkt aan de club uit Glasgow. Rangers hoopt de jeugdtrainer van Liverpool aan te stellen als manager.

Het contract van interim-manager Murty liep nog drie wedstrijden door, tot aan het einde van het seizoen. Hij nam eerder dit seizoen al het stokje al over van Pedro Caixinha. Volgens diverse media zal de aanstelling van Gerrard niet lang op zich laten wachten. De oud-voetballer zou zelfs al persoonlijk rond zijn met de huidige nummer drie van de Schotse Premier League.

Met nog drie wedstrijden te gaan is de tweede plaats nog in zicht voor Rangers. De achterstand op nummer twee Aberdeen bedraagt drie punten. Voor Gerrard zal het zijn eerste klus worden als eindverantwoordelijke bij een profclub. Momenteel is hij trainer van Liverpool Onder-18.

Bezig met laden …