voetbalzone

Wegen Slavia Praag en Jarolim scheiden na vijf jaar en twee landstitels

Erik van Dam29 sep 2010, 17:27
Laatst bijgewerkt: 29 sep 2010, 17:27
Advertentie

Slavia Praag gaat op zoek naar een nieuwe trainer, om weer nieuwe glorietijden mee te kunnen beleven. De Tsjechische club maakt woensdag bekend dat coach Karel Jarolím heeft besloten er de brui aan te geven; Slavia staat op dit moment op een teleurstellende twaalfde plaats in de competitie. De seizoenen 2007/08 en 2008/09 werden nog afgesloten met het kampioenschap.

Jarolím (54) was sinds de zomer van 2005 in dienst bij de hoofdstedelingen. In zijn eerste jaar leidde hij Slavia naar de derde plaats in de eindstand, gevolg door een tweede plek. Daarna werden twee landstitels op rij veroverd. Daardoor mocht de club in het seizoen 2007/08 meedoen aan de laatste voorronden voor de Champions League. Slavia schakelde vervolgens Ajax uit door in Amsterdam (0-1) en in eigen huis (2-1) te zegevieren en ging door naar de groepsfase.

Inmiddels lijkt de chemie uitgewerkt en staat de Praagse vereniging nog achter de middenmoot. “De coach heeft woensdag besloten zijn functie neer te leggen”, laat Slavia weten. “De druk van de media stoort hem in zijn werkzaamheden met het team.” Jarolím wordt voorlopig vervangen door assistent Michal Petrous, totdat er een nieuwe hoofdcoach is gevonden.

Bezig met laden …