voetbalzone

Weggehoonde NOS-commentator: 'Als ik flauwekul zie, knal ik hem eruit'

Matthijs van Laar25 jun 2014, 14:34
Laatst bijgewerkt: 25 jun 2014, 14:34
Advertentie

Arno Vermeulen was onlangs het mikpunt van hoon en spot. Tijdens het WK-duel tussen Frankrijk en Honduras ontging het de commentator van de NOS dat een bal van Karim Benzema via de paal en de keeper van de tegenpartij de doellijn was gepasseerd, terwijl de kijkers thuis overduidelijk konden zien dat dat het geval was. In Voetbal International reageert hij laconiek op alle kritiek.

De chef voetbal van de publieke omroep blijkt echter niet blind voor de (veelal negatieve) reacties die hem ten beurt vallen. "Ik volg Twitter heus wel en zie wel reacties. Als ik een hoop flauwekul zie, knal ik hem eruit", reageert hij. Dat er kritiek is, doet hem echter weinig. "Bij een groot toernooi lig je als commentator onder een loep, dat weten we. Alles wat je zegt wordt uitvergroot."

Op Twitter werd Vermeulen anderhalve week geleden met de grond gelijk gemaakt. "#Vermeulen snapt het niet. Kan iemand die man ff zeggen dat de doellijntechnologie WEL een goal gaf!!", is te lezen in een van de vele tweets. Een aantal berichten waren nog een stuk onvriendelijker: Vermeulen werd een 'blinde' genoemd en uitgescholden. "Zelden een kwalitatief slechtere commentator gehoord dan #Arno #Vermeulen #FRAHON", werd ook nog geschreven.

Bezig met laden …