voetbalzone

Weggestuurde laatkomer keert terug en krijgt basisplek bij FC Twente

Erik van Dam11 dec 2015, 14:27
Laatst bijgewerkt: 11 dec 2015, 14:27
Advertentie
voetbalzone

Jerson Cabral begint zaterdag in de basisformatie van René Hake tijdens FC Twente-De Graafschap. De buitenspeler werd twee weken geleden nog weggestuurd in aanloop naar het thuisduel met Willem II, omdat hij te laat kwam. Vorige week kreeg Cabral een invalbeurt in de wedstrijd tegen Excelsior en nu lonkt er dus weer eens een basisplaats.

TC Tubantia heeft van trainer Hake begrepen dat Cabral aan de aftrap verschijnt. Hij vervangt Thomas Agyepong, die een scheurtje in zijn hamstring heeft en zodoende niet kan spelen. Voor het overige blijft het elftal van vorige week tegen Excelsior goeddeels overeind. In die wedstrijd kwam FC Twente op achterstand door Tom van Weert, maar redde Hakim Ziyech een punt.

Bij de tegenstander kan coach Jan Vreman geen beroep doen op Dean Koolhof, Thijs Bouma, Jasper Heusinkveld, Alexander Bannink en Jan Lammers. Vreman laat weten dat Nathan Kabasele zaterdag de voorkeur krijgt boven Vincent Vermij in de aanval en spreekt van een zeer belangrijk duel voor De Graafschap. “We moeten punten blijven pakken. Of het ons bezighoudt wat er bij Twente gaande is? Laten we morgen maar winnen en dan zien we wel welke uitspraak de KNVB doet.”

Bezig met laden …