voetbalzone

Weggezakte Bundesliga-club denkt aan ‘extreem dominante’ Verbeek

Erik van Dam16 okt 2013, 08:52
Laatst bijgewerkt: 16 okt 2013, 08:52
Advertentie

Gertjan Verbeek werd recent vrij verrassend aan de dijk gezet door AZ. Na een samenwerking van ruim drie jaar besloot de Alkmaarse club dat het tijd was om de relatie te verbreken. Verbeek zit sindsdien thuis, maar zei dinsdag dat hij misschien wel verder wil gaan in het buitenland. Er lijkt nu al een club te zijn die de 51-jarige trainer de kans wil geven weer aan de slag te gaan.

/

BILD schrijft dat 1.FC Nürnberg, de huidige nummer zestien van de Bundesliga, overweegt Verbeek in dienst te nemen. Vorige week maandag ontsloeg de Duitse club hoofdcoach Michael Wiesinger. Al vlot bracht de lokale Nürnberger Zeitung naar buiten dat er ook een Nederlandse trainer op het lijstje van de club stond. Vermoed werd toen dat het om Fred Rutten ging.

Nu zou echter duidelijk zijn dat Verbeek de trainer in kwestie is op het lijstje in Nürnberg. Hij is echter niet de favoriet: dat is Marcel Koller. Hij heeft bedenktijd gekregen om in te gaan op de aanbieding en als hij besluit te weigeren, komt Verbeek aan de beurt. BILD noemt de ex-trainer van Heracles Almelo, sc Heerenveen, Feyenoord en AZ een extrem dominanter Trainer, die veel waarde hecht aan discipline en organisatie.

Bezig met laden …