voetbalzone

Weghorst: ‘Ik kreeg mooi applaus, in Nederland wordt dat ondergewaardeerd’

Robin Bruggeman25 okt 2018, 14:48
Laatst bijgewerkt: 25 okt 2018, 14:48
Advertentie

Wout Weghorst verliet AZ afgelopen zomer na twee seizoenen voor een avontuur bij het Duitse VfL Wolfsburg. De spits sloot zich in de voorbereiding op het nieuwe seizoen aan bij zijn nieuwe werkgever en merkte daar meteen dat er een groot verschillen zijn in de manier van training en wedstrijdbeleving in de Bundesliga ten opzichte van de Eredivisie.

“Ruim zes weken lang waren we twaalf uur per dag op de club. Halverwege kregen we vijf dagen vrij om de accu weer op te laden. Met vijftig kilo aan gewichten op je rug sprinten. Met een ploeggenoot op je rug bergopwaarts rennen. Echt kicken. Iedere avond was ik compleet kapot. Gezellig is anders. Ik vond het heerlijk”, blikt hij terug in gesprek met Voetbal International.

Weghorst merkte dat alle selectieleden met volle overgave meededen aan de oefeningen en zag tot zijn verbazing dat trainer Bruno Labbadia zelf het goede voorbeeld gaf: “In de voorbereiding heeft hij letterlijk elke activiteit met de spelers meegedaan. De hele dag door. En dan liep hij nog voorop ook”, vervolgt Weghorst zijn verhaal. Labbadia haalde Weghorst vroeg in het seizoen in een wedstrijd tegen Schalke 04 eens naar de kant en de spits was toen niet tevreden over zijn eigen spel.

Tot zijn verrassing kon hij echter wel op waardering van de fans van die Wölfe rekenen: “Maar toen ik een kwartier voor tijd naar de kant werd gehaald, kreeg ik een mooi applaus van de fans. Als blijk van waardering voor de energie die ik erin had gegooid. In Nederland wordt dat nogal ondergewaardeerd. Terwijl je met een dergelijke instelling heel belangrijk kan zijn voor een elftal. In mijn spel ben ik meer Duits dan Nederlands”, sluit hij af.

Bezig met laden …