Weghorst zet Heracles op het juiste spoor bij zege op Excelsior

Gijs Freriks09 apr 2016, 20:27
Laatst bijgewerkt: 09 apr 2016, 20:27

Heracles Almelo heeft met dank aan een trefzekere Wout Weghorst drie punten overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Excelsior. De spits vond voor rust twee keer het net, waarmee hij de basis legde voor de 1-3 uitzege. In de tweede helft leek Excelsior even terug te komen, maar de zege voor de ploeg van John Stegeman kwam nooit in gevaar, waardoor men voorlopig de vierde plek in de Eredivisie inneemt. Excelsior blijft zestiende staan.

/

Heracles had slechts zes minuten nodig om in Rotterdam op voorsprong te komen. Weghorst ontsnapte na een snel genomen vrije trap van Thomas Bruns aan de aandacht van de verdedigers en rondde met een fraaie lob trefzeker af. De spits was even later weer gevaarlijk, maar dit keer ging zijn schot richting de korte hoek net naast. De eerste poging van de thuisploeg kwam op naam van Jeff Stans; ook zijn schot verdween langs de verkeerde kant van de paal. Verder was het Heracles dat de lakens uitdeelde, al kwam het meeste gevaar uit vrije trappen. Robin Gosens en Weghorst kopten beiden net naast.

Na dik een halfuur creëerden de bezoekers dan ook weer een goede kans uit een goedlopende aanval. Jaroslav Navrátil was het eindstation, maar de Tsjech stuitte op doelman Tom Muyters. Een minuut later was er dan eindelijk werk voor de andere doelman: Bram Castro had een prima redding in huis op een afstandsschot van Brandley Kuwas. De poging stond echter in schril contrast bij de kansen voor Heracles en die formatie maakte dan ook snel de 0-2. Weghorst knalde uitstekend zijn tweede van de avond binnen op aangeven van Iliass bel Hassani. Excelsior kreeg vlak voor rust nog wel wat kansen op de 1-2 uit een serie hoekschoppen; zo kopte Tom van Weert over.

/

Direct na rust schoot Excelsior wel met scherp, al had Kuwas er twee pogingen voor nodig. Na een uitstekende pass van Stans stuitte hij eerst nog op Castro, maar in de rebound was het wel raak. Daarna was de thuisploeg een paar keer gevaarlijk met het hoofd via Jurgen Mattheij en Rick Kruys. Aan de overzijde redde Muyters prachtig op een vrije trap van Bruns, die in de kruising leek te verdwijnen. Een minuut later werd de voorsprong van de Heraclieden weer verdubbeld: Ramon Zomer stond vogelvrij en kon binnenkoppen. Weghorst moest even later zijn derde maken, maar schoot van dichtbij naast. Ook Zomer kreeg een nieuwe kopkans, maar hij mikte over.

Excelsior bleef eveneens kansen krijgen, via wederom Kuwas. De doelpuntenmaker leek te schrikken van de mogelijkheid en raakte de bal niet goed. Voor Heracles kreeg ook Bruns een kans op de 1-4, maar hij schoof na een knappe actie van Bel Hassani voorlangs. Even later mikte de middenvelder de bal via Muyters over. In het slotkwartier viel er weinig meer te beleven op Woudestein: de Rotterdammers konden niet meer en Heracles leek het allemaal wel mooi te vinden. De ploeg mag immers weer drie punten toevoegen aan zijn totaal tijdens dit toch al indrukwekkende seizoen.