voetbalzone

‘Wegvallen grote naam brengt Weghorst mogelijk terug in de Bundesliga’

Rian Rosendaal13 jul 2023, 11:28
Laatst bijgewerkt: 13 jul 2023, 11:28
Advertentie

Wout Weghorst keert wellicht op korte termijn terug in de Bundesliga. Kicker onthult namelijk dat de bij Burnley teruggekeerde aanvaller (30) in de belangstelling staat van Bayer Leverkusen. Weghorst, met een contract tot medio 2025 bij de naar de Premier League gepromoveerde club, is overigens niet de enige naam die op het wensenlijstje van het bestuur van Leverkusen prijkt.

Die Werkself zoeken een geschikte vervanger voor de Tsjechische aanvaller Patrik Schick, die vanwege blessureleed pas in oktober weer kan aansluiten bij de selectie van trainer Xabi Alonso. Naast Weghorst wordt onder meer Nicolas Füllkrug (Werder Bremen), de spits van de Duitse nationale ploeg, in verband gebracht met Leverkusen. Het is nog niet bekend of er al contact is gezocht met Burnley en of er vanuit Duitsland daadwerkelijk een bod zal worden uitgebracht op Weghorst, die eerder bij VfL Wolfsburg 59 keer scoorde in 118 optredens.

Weghorst werd afgelopen seizoen tweemaal verhuurd door Burnley. De boomlange spits speelde eerst enkele maanden in het shirt van Besiktas, om vervolgens aan te sluiten bij het Manchester United van manager Erik ten Hag. De ervaren spits kreeg onlangs te horen dat verlenging van het huurcontract op Old Trafford niet tot de mogelijkheden behoorde. Weghorst is deze donderdag teruggekeerd bij Burnley, al kan het dus zo zijn dat hij binnen afzienbare tijd weer in de Bundesliga te bewonderen is.

Geen Nederlandse enclave meer
Mocht Weghorst deze zomer daadwerkelijk bij Leverkusen tekenen, dan wordt hij ploeggenoot van landgenoten Jeremie Frimpong en Timothy Fosu-Mensah. Mitchel Bakker en Daley Sinkgraven stonden tot voor kort ook onder contract bij de nummer zes in de Bundesliga van afgelopen seizoen, maar zij vertrokken onlangs naar respectievelijk Atalanta en Las Palmas.

Bezig met laden …