voetbalzone

Weigeren nieuw contract kost coach Motherwell zijn baan

Matthijs van Laar28 dec 2009, 14:50
Laatst bijgewerkt: 28 dec 2009, 14:50
Advertentie

Motherwell heeft vlak voor de jaarwisseling afscheid genomen van coach Jim Gannon. De middenmoter uit de Schotse Premier League was op zich niet ontevreden over de prestaties van het eerste elftal, maar kon het niet verkroppen dat de oefenmeester weigerde zijn contract tussentijds te verlengen.

Gannon werd op 30 juni van dit jaar aangesteld, en deed zijn werk naar behoren. Om die reden wilde de club langer door, maar daar had de coach zelf vooralsnog geen trek in. “Wij vinden het bijzonder spijtig dat het bestuur al zo vroeg in het seizoen deze beslissing heeft moeten nemen”, aldus voorzitter John Boyle in een statement. “Maar we waren in een situatie aanbeland waar er geen andere optie meer was.”

“De resultaten op het veld zijn sinds de komst van Jim Gannon naar onze tevredenheid, en het bestuur wenst dan ook duidelijk te maken dat deze beslissing niks te maken heeft met de recente prestaties. De voorbije maanden is echter duidelijk geworden dat onze manager niet volledig met zijn hoofd bij de club was. Ondanks onze inspanningen heeft hij constant geweigerd bij te tekenen.”

De taken bij The Steelmen zullen voorlopig worden waargenomen door jeugdcoach Gordon Young. Komende woensdag zal hij voor het eerst de leiding hebben in de competitiewedstrijd tegen Heart of Midlothian.

Bezig met laden …