voetbalzone

Weir: ‘Ik heb al wel vaker gedacht dat mijn interlandcarrière over was’

Peter Nusselder25 aug 2010, 12:47
Laatst bijgewerkt: 25 aug 2010, 12:47
Advertentie

Na twee wedstrijden van het Schots elftal gemist te hebben, is de veertigjarige David Weir weer opgeroepen door bondscoach Craig Levein, ook tot zijn eigen verrassing. “Craig heeft me gebeld om te vragen hoe ik het zou vinden als ik weer geselecteerd zou worden”, vertelt de routinier aan de Schotse Daily Record. “Ik heb hem verteld dat ik het geweldig zou vinden”, aldus Weir.

/

“Ja, door de jaren heen heb ik al wel vaker gedacht dat mijn interlandcarrière waarschijnlijk voorbij was”, geeft de verdediger toe. “Ik denk dat ik dat gevoel al wel zo’n twintig keer gehad heb.” Voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Litouwen en Liechtenstein zit Weir echter toch weer bij de Schotse selectie. Als hij daadwerkelijk in actie komt, wordt hij de oudste international in de Schotse geschiedenis.

“Elke keer dat je niet opgeroepen word denk je bij jezelf: ‘Oké, dat was het dan.’ Maar voetbal blijft een fantastische sport. Daarom houden we er ook zo veel van: omdat we nooit weten wat er nu weer gaat gebeuren. Ik heb geleerd niet teleurgesteld te zijn als ik niet word geselecteerd, maar als ik er wel bij zit ben ik daar hartstikke blij mee. En is dat niet het geval, dan kan ik het ook begrijpen.”

Bezig met laden …