voetbalzone

Weiss: ‘Nederland is favoriet, maar dat was Italië ook’

Erik van Dam26 jun 2010, 18:46
Laatst bijgewerkt: 26 jun 2010, 18:46
Advertentie

Slowaaks bondscoach Vladimir Weiss neemt genoegen met de rol van underdog, als zijn formatie komende maandag aantreedt tegen het Nederlands elftal. De Slowaken knokten zich donderdag naar een 3-2 zege tegen wereldkampioen Italië, en zijn er nu klaar voor om ook tegen Oranje voor een verrassing te gaan zorgen.

/

“Nederland heeft een geweldige ploeg”, laat Weiss zaterdag in het Slowaakse trainingskamp weten aan verslaggevers. “Ze hebben spelers die bij de Europese topclubs spelen. De coach lijkt de boel goed voor elkaar te hebben en ze hebben sterren als Arjen Robben, Wesley Sneijder en Robin van Persie. Ach, eigenlijk kan ik de hele ploeg wel opnoemen”, looft Weiss de tegenstander van komende week.

De keuzeheer denkt dat het duel een krachtmeting op zich is, en dat het niets meer uitmaakt wie de favoriet is en wie de op papier mindere ploeg. “Het is duidelijk dat Nederland favoriet is tegen ons, maar dat was Italië ook”, zegt Weiss, waarmee hij handig de druk bij Oranje legt. “Wij hebben als nieuwkomers in dit toernooi helemaal niets te verliezen. We kunnen er uren over praten, maar maandag, na de wedstrijd, weten we meer.”

Bezig met laden …