voetbalzone

Weiss: 'We zullen de aanval zoeken, maar moeten voorzichtig zijn'

Bart Kruyt23 jun 2010, 19:24
Laatst bijgewerkt: 23 jun 2010, 19:24
Advertentie

Slowakije staat momenteel onderaan in Groep F, maar kan zich nog altijd kwalificeren voor de volgende ronde. De ploeg van Vladimir Weiss treft donderdagmiddag wereldkampioen Italië en kan bij een overwinning alsnog doorstoten naar de laatste zestien. “We zullen de aanval zoeken, maar moeten voorzichtig zijn”, zei Weiss.

/

De coach hoopt dat zijn spelers niet als jonge honden achter de bal gaan rennen en enkel aanvallend zullen gaan denken. “We zullen de aanval zoeken, maar moeten voorzichtig zijn want we spelen wel tegen de wereldkampioen”, zei Weiss, die geen blessurezorgen heeft: “Iedereen is beschikbaar, maar er zullen wel wat wijzigingen zijn.”

De keuzeheer heeft zijn hoop gevestigd op Marek Hamsik, die in de Serie A een grote speler is bij Napoli. “Om eerlijk te zijn had ik meer van hem verwacht in de afgelopen twee wedstrijden, maar hij krijgt tegen Italië de kans om alles goed te maken”, zei Weiss. “We willen de Italianen verassen en ik hoop op een goed resultaat.”

Weiss kwam ook met een opvallende oproep: hij hoopte dat de internationale pers zijn ploeg zal sparen bij een eventuele uitschakeling. "Schrijf niet over een ramp of een schande. Denk eraan dat er al grote landen als Frankrijk uit zijn”, luidde de smeekbede van Weiss. De coach kreeg maandag forse kritiek nadat hij de persconferentie al na een minuut verliet: "Sorry voor die actie en sorry dat onze relatie momenteel slecht is."

Bezig met laden …