voetbalzone

Welbeck moet na operatie negen maanden (!) toekijken

Bart Kruyt11 mei 2016, 17:26
Laatst bijgewerkt: 11 mei 2016, 17:26
Advertentie

Danny Welbeck staat voor een ontzettend lange revalidatieperiode. De aanvaller van Arsenal raakte zondag in de topper tegen Manchester City geblesseerd aan zijn knie en direct werd duidelijk dat hij het EK waarschijnlijk zou moeten gaan missen. Dat blijkt inderdaad het geval te zijn: sterker nog, Welbeck zal dit gehele kalenderjaar (!) niet meer in actie kunnen komen.

/

Arsenal maakt op de officiële website van de club bekend dat Welbeck is geopereerd en dat hij liefst negen maanden uit de roulatie zal zijn. De aanvaller was nog maar net hersteld van een blessure aan zijn andere knie: in februari maakte hij zijn rentree en sindsdien scoorde hij vijf keer voor Arsenal, waaronder de winnende in de thuiswedstrijd tegen Norwich City. Nu staat hij voorlopig weer buitenspel.

De 25-jarige Welbeck stond de vorige keer ook al tien maanden aan de kant en speelde daardoor pas 36 wedstrijden voor Arsenal, dat de aanvaller in de zomer van 2014 overnam van Manchester United. Welbeck heeft 35 interlands voor Engeland achter zijn naam staan, maar het EK gaat dus aan zijn neus voorbij.

Bezig met laden …