voetbalzone

‘Welke goal mooier was, die van Ronaldo of de mijne? Zeker die van mij’

Robin Bruggeman03 apr 2018, 23:45
Laatst bijgewerkt: 03 apr 2018, 23:45
Advertentie

Real Madrid won dinsdagavond met 0-3 van Juventus en lijkt een ticket voor de halve finales van de Champions League alvast te kunnen gaan boeken. Cristiano Ronaldo was met twee doelpunten, waaronder een fabelachtige omhaal, de grote man in Turijn en trainer Zinédine Zidane is maar wat blij dat hij over de Portugese superster kan beschikken.

“Het is niet eenvoudig om in eigen huis drie keer te scoren tegen Juventus. We hebben het geweldig gedaan, maar Juventus speelde ook goed. Ze zetten ons onder druk en kregen ook kansen om te scoren, maar wij waren meer klinisch in de afronding”, analyseerde hij na de wedstrijd voor de camera’s van Mediaset. “Juventus zal niet blij zijn met het resultaat, maar ik zal altijd een plekje in mijn hart hebben voor Juve.”

“Cristiano Ronaldo is anders. Hij is een andere speler dan wie dan ook en hij heeft altijd het verlangen om iets buitengewoons te doen in de Champions League, hij legt zich nooit zomaar ergens bij neer. Zijn omhaal was buitengewoon, al miste hij wel twee veel eenvoudigere kansen. Zo is voetbal!”, sloot Zidane, die de goal van de Portugees niet mooier wilde noemen dan zijn legendarische volley in de Champions League-finale tegen Bayer Leverkusen, af: “Welke mooier was? Die van mij! Duidelijke de mijne”, knipoogde hij.

Sergio Ramos incasseerde dinsdag een gele kaart en moet de return van volgende week daardoor laten schieten: “Gezien het resultaat, is het misschien maar beter dat ik de return mis. Het is niet zo erg! Ik denk dat dit de eerste keer is dat ik een gele kaart heb gekregen terwijl er een overtreding op mij werd gemaakt. Het is nog niet afgelopen. We hadden onze voorsprong verder uit kunnen breiden, maar dat is niet gelukt. Nu moeten we het af zien te maken.”

Bezig met laden …