Wellenreuther grote uitblinker met 2 gestopte penalty's bij winnend Feyenoord

Noel Korteweg12 jul 2023, 17:57
Laatst bijgewerkt: 12 jul 2023, 17:57

Feyenoord heeft ook het tweede oefenduel van de voorbereiding winnend afgesloten. De Rotterdammers waren met 2-0 te sterk voor Club Brugge en dat was voor een groot deel te danken aan een uitblinkende Timon Wellenreuther. De doelman stopte twee strafschoppen en hielp zijn ploeg mede daardoor aan de overwinning. Ramiz Zerrouki maakte zijn debuut in het shirt van de landskampioen.

Feyenoord begon, in tegenstelling tot de oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle (3-1 winst) van afgelopen zaterdag, met de internationals aan de aftrap. Zo stond Justin Bijlow onder de lat en bestond de verdediging uit Marcus Pedersen, Lutsharel Geertruida, Dávid Hancko en Quilindschy Hartman. Zerrouki, die dus debuteerde, werd op het middenveld ondersteund door Mats Wieffer en Quinten Timber. Igor Paixão, Danilo en Javairô Dilrosun moesten voor de dreiging in de aanval zorgen.

De eerste grote mogelijkheid van de wedstrijd was voor Thiago, die vanaf ruim negen meter snoeihard over schoot nadat Brandon Mechele een voorzet van Mats Rits verlengde. Enkele minuten later haalde Dilrosun uit, maar de behendige vleugelspeler zag zijn inzet enkele meters over het doel van keeper Simon Mignolet vliegen. De Rotterdammers maakten een gretige indruk in het eerste bedrijf en het was niet te zien dat de internationals pas enkele dagen terug van vakantie waren. Na ruim een half uur spelen bracht Mignolet op geweldige wijze redding na een geplaatst schot van Danilo. Even daarvoor kon de Belgische sluitpost een inzet van Timber rustig na kijken.

Danilo wist Mignolet, die jarenlang actief was bij Liverpool, ruim tien minuten voor rust wél te verschalken. De Braziliaanse spits werd feilloos bediend door Dilrosun, nam behendig aan en schoot vervolgens tegendraads raak: 1-0. Nog geen twee minuten later tekende Paixão voor de tweede Rotterdamse treffer. De rechtspoot kreeg de bal mee van Danilo, zocht zijn directe tegenstander Joaquin Seys op en schoot hard en laag langs Mignolet: 2-0. Timber moest zich enkele minuten voor rust laten verzorgen wegens een blessure. De middenvelder kon het veld zelfstandig verlaten, maar het is nog niet duidelijk hoe ernstig die kwetsuur is. Slot haalde na de thee zijn volledige basiselftal naar de kant en stuurde onder anderen Wellenreuther, Ramon Hendriks, Thomas van den Belt, Ezequiel Bullaude en talenten Leo Sauer en Yankuba Minteh binnen de lijnen. Club speelde tot aan de zestigste minuut met dezelfde namen, voordat er tien wissels plaatsvonden.

Feyenoord creëerde via Alireza Jahanbakhsh en Minteh nog wat kansen in de tweede helft, maar tot grote mogelijkheden kwamen de Rotterdammers niet meer. Wellenreuther wist zich wel te onderscheiden. De Duitse keeper, die na zijn huurperiode definitief werd overgenomen door Feyenoord, stopte een strafschop van Romeo Vermant nadat Neraysho Kasanwirjo zijn tackle verkeerd timede en Vermant neerhaalde. Ruim tien minuten voor tijd ging de bal opnieuw op de stip voor Club, nadat Milambo met een ongelukkige tackle wederom een strafschop veroorzaakte. Dit keer ging Cisse Sandra achter de bal staan en ook dit keer bracht Wellenreuther redding. De Duitse sluitpost laat zich zo uitstekend zien aan Slot, die met een eventueel vertrek van Bijlow dus een betrouwbare kracht achter de hand heeft.

Opstelling Feyenoord in de eerste helft: Bijlow; Pedersen, Geertruida, Hancko, Hartman; Wieffer, Zerrouki, Timber; Paixão, Danilo, Dilrosun

Opstelling Feyenoord in de tweede helft: Wellenreuther; Benita, Kasanwirjo, Hendriks, López; Van den Belt, Milambo, Bullaude; Jahanbakhsh, Minteh, Sauer