voetbalzone

‘Wellicht was het beter om iemand te nemen met dezelfde ideeën als Guardiola’

Robin Bruggeman28 nov 2016, 13:07
Laatst bijgewerkt: 28 nov 2016, 13:07
Advertentie

Josep Guardiola maakte vorig seizoen bekend voor een nieuwe uitdaging te gaan bij Manchester City, waarna Bayern München snel doorschakelde en Carlo Ancelotti aanstelde als nieuwe trainer. Onder de Italiaan loopt het echter nog niet op rolletjes in Beieren en clubicoon Oliver Kahn heeft zijn twijfels bij de geschiktheid van de oud-coach van onder meer AC Milan, Real Madrid en Chelsea.

/

“Het valt op dat het spel onder Ancelotti duidelijk ideeënlozer is dan onder Guardiola. Ze spelen altijd in een 4-3-3 systeem en daar wijkt Ancelotti ook niet van af”, vertelt hij bij Sky90. “Het is de vraag of het in het huidige voetbal nog zinvol is om altijd in hetzelfde systeem te spelen. Voor het team is dat een totale omschakeling ten opzichte van Pep.”

Kahn zet dan ook zijn vraagtekens bij de keuze van Bayern om voor Ancelotti te gaan: “Wellicht was het zinvoller geweest om een trainer te halen die voortborduurt op de ideeën van Guardiola.” Bayern kende met nederlagen tegen Borussia Dortmund en FK Rostov een teleurstellende week. Zaterdag werd wel van Bayer Leverkusen gewonnen.

Bezig met laden …