voetbalzone

Welshman verdient tienduizenden euro’s bij EK-winst: ‘Hij wilde alles of niets’

Robin Bruggeman06 jul 2016, 19:13
Laatst bijgewerkt: 06 jul 2016, 19:13
Advertentie

Heel Wales zal woensdagavond ongetwijfeld aan de buis gekluisterd zitten om te zien of de mannen van bondscoach Chris Coleman er tegen Portugal in slagen door te stoten naar de finale van het EK. Voor een bepaalde Welshman staat er echter nog meer op het spel: een boer uit het plaatsje Llanwrst zette voor aanvang van het toernooi namelijk vijfhonderd pond, zo’n 580 euro, op winst voor Wales.

/

Voor aanvang van het EK werd de kans dat Wales het toernooi op zijn naam zou schrijven ingeschat als één op tachtig, waardoor het wedkantoor er voor iedere ingezette pond weer tachtig uit moet betalen. De anoniem gebleven boer kan bij EK-winst dus rekenen op een som van veertigduizend pond, wat omgerekend bijna 47 duizend euro is.

Een woordvoerder van het wedkantoor vertelde in de Daily Post over de weddenschap: “De medewerkers in de winkel zeiden dat ze de man nog nooit eerder hebben gezien, maar hij kwam op een gegeven moment binnenvallen, vertelde dat hij de avond ervoor geld gewonnen had en dat hij alles op EK-winst voor Wales wilde zetten. Laten we zeggen dat hij erg optimistisch was en zeker patriottistisch. De meeste mensen willen hun inzet spreiden, maar hij niet: voor hem was het alles of niets.”

Bezig met laden …