voetbalzone

Wenger adviseert wereldkampioen: ‘Makélélé was ook geen monster’

Gijs Freriks24 jan 2015, 10:11
Laatst bijgewerkt: 24 jan 2015, 10:11
Advertentie

Mesut Özil stond sinds begin oktober met een knieblessure aan de kant, maar maakte onlangs zijn rentree bij Arsenal. Het is echter de vraag of de middenvelder snel weer op een basisplaats kan rekenen, want het team van Arsène Wenger won de laatste twee wedstrijden, waaronder de topper tegen Manchester City.

voetbalzone

Manager Wenger verklapt op de clubsite niet of de Duitser zondagmiddag in het bekerduel met Brighton & Hove Albion in de basis staat, maar stelt wel dat de speler door de revalidatieperiode fysiek sterker is geworden. “Hij heeft hard gewerkt en dat heeft hem sterker gemaakt. Tijdens die herstelsessies in de sportzaal ben je bewuster met het lichaam bezig en dat merk je wel wanneer je in de spiegel kijkt!”

Wenger raadt Özil en zijn overige spelers aan om de fysieke kracht slim te gebruiken: “Het gaat er namelijk vooral om dat je weet wanneer je die kracht moet gebruiken in een wedstrijd. Een speler als Claude Makélélé was nou ook niet bepaald een monster, maar wist wel wanneer hij zijn techniek moest combineren met zijn sterkte. Hij speelde daardoor erg efficiënt”, aldus Wenger. Hij gaf overigens ook aan dat Arsenal tegen Brighton weer ‘gewoon’ aanvallend gaat spelen.

Tegen Manchester City speelde Arsenal gereserveerder, maar het is de wens van de spelersgroep om de aanval te zoeken, aldus Wenger: “Soms kun je niet tegen het gevoel van het team indruisen, want dat zou dan ten koste gaan van het resultaat. Ik ben een trainer die graag naar zijn spelers luistert. Jouw eigen tactiek moet corresponderen met die van het team, want anders is er geen vertrouwen.”

Bezig met laden …