voetbalzone

Wenger: ‘Als Bendtner dat doet, kan hij spits zijn die niet af te stoppen is’

Peter Nusselder25 sep 2013, 09:50
Laatst bijgewerkt: 25 sep 2013, 09:50
Advertentie

Het leek er lang op dat Arsène Wenger totaal geen vertrouwen meer had in Nicklas Bendtner, die de afgelopen seizoenen werd verhuurd aan Birmingham City, Sunderland en Juventus. De verwachting was dat de Deense spits deze zomer opnieuw elders gestald zou worden, maar Bendtner bleef toch bij Arsenal en daar ziet de Franse oefenmeester het opeens weer helemaal zitten in de bad boy.

/

Arsenal versterkte de voorhoede alleen met de jeugdige Yaya Sanogo en dat was een van de oorzaken dat Bendtner alsnog in het Emirates Stadium bleef. De 25-jarige Deen zat afgelopen weekend tegen Stoke City al op de bank en de kans is groot dat hij woensdagavond, tijdens het Capital One Cup-duel met West Bromwich Albion, voor het eerst sinds augustus 2011 weer minuten gaat maken voor the Gunners.

“Hij kan nu iedereen overtuigen”, houdt Wenger de aanvaller voor op de officiële website van hun club. “We geloven in zijn kwaliteiten. Ik doe dat persoonlijk in ieder geval. Het gaat erom dat hij de juiste houding en mentaliteit toont. Als hij dat doet, kan Nicklas een spits zijn die niet af te stoppen is. Hij krijgt zijn kans”, belooft de Fransman.

Bezig met laden …