voetbalzone

Wenger: ‘Als hij fit kan blijven, kan hij zeker terugkeren op topniveau’

Bart Kruyt21 sep 2016, 12:32
Laatst bijgewerkt: 21 sep 2016, 12:32
Advertentie

Nicklas Bendtner begon dinsdagavond voor het eerst in de basis bij zijn nieuwe club Nottingham Forest en trof in de EFL Cup uitgerekend zijn oude werkgever Arsenal. De Deen had graag het verschil gemaakt, maar Arsenal was een maatje te groot en won met 0-4. Arsène Wenger was blij om te zien dat het weer goed lijkt te gaan met zijn oude pupil Bendtner.

/

De aanvaller werd in het afgelopen seizoen weggestuurd bij VfL Wolfsburg en tekende eerder deze maand een contract bij Nottingham, dat uitkomt in de Championship. “Hij werkte als een paard om het ons moeilijk te maken”, zei Wenger over het optreden van Bendtner. “Als Nicklas fit, vastberaden en strijdbaar is, dan is hij een speler die je graag aan het werk ziet.”

“Hij is nog maar 28 jaar oud, dus als hij fit kan blijven kan hij zeker terugkeren op topniveau”, denkt Wenger. “Een hongerige Bendtner kan tegen iedere ploeg scoren. Hij is intelligent en eerlijk. Hij weet dat hij een aantal fouten heeft gemaakt in zijn loopbaan, maar hij heeft de kwaliteit om de carrière te krijgen die zijn talent verdient.”

Bezig met laden …