voetbalzone

Wenger: ‘Als we dat doen, worden we buiten het Emirates opgehangen’

Erik van Dam30 nov 2013, 06:20
Laatst bijgewerkt: 30 nov 2013, 06:20
Advertentie

Arsenal gaat zaterdag op bezoek in Wales voor de competitiewedstrijd tegen Cardiff City. In 2012 werd die club overgenomen door de Maleisiër Vincent Tan, die later de clubkleuren veranderde en het logo. Dat viel niet goed bij veel supporters, die dat duidelijk lieten merken. Arsenal-trainer Arsène Wenger, die al zeventien jaar voor de groep staat bij zijn club, zegt dat hij zoiets niet in zijn hoofd zou moeten halen. Dat zou verstrekkende gevolgen hebben, vermoedt Wenger.

/

“Het is voor ons echt onmogelijk om aan de kleuren van de club te komen”, weet de Fransman. “Als we dat doen, worden we denk ik buiten het Emirates Stadium opgehangen. Ik weet niet hoe, maar Tan heeft het wel gedaan bij Cardiff. Bij Arsenal, met al zijn historie, zou dat héél erg moeilijk worden.” Recent was er een akkefietje bij zijn eigen club, toen Mathieu Flamini zijn mouwen verknipte.

De middenvelder wilde niet met lange mouwen spelen en knipte er daarom een stuk vanaf. Tegen Cardiff City zal dat niet weer gebeuren, geeft Wenger aan. Het is de regel dat iedereen bij Arsenal de aanvoerder nadoet qua mouwen en Mikel Arteta, die de aanvoerdersband draagt tegen Cardiff, prefereert lange mouwen. “Dat was al de traditie toen ik hier kwam”, zegt Wenger daarover.

“In oktober laait die discussie altijd weer op: doen we lange of korte mouwen? De helft wil lang, de andere helft kort. Ik heb daarom gezegd dat we voor de wedstrijd beslissen. We doen wat de spelers willen, maar dan doen we wel allemaal hetzelfde. Het is daarom gebruikelijk dat de aanvoerder de rest consulteert en dat hij uiteindelijk beslist. Iedereen moet dat dan respecteren”, legt Wenger uit.

Bezig met laden …