voetbalzone

Wenger: ‘Als we toen verloren hadden, was ik alsnog niet opgestapt’

Erik van Dam03 jan 2015, 07:56
Laatst bijgewerkt: 03 jan 2015, 07:56
Advertentie

De druk stond er gigantisch op bij Arsenal, vorig jaar mei. De club moest het al negen jaar stellen zonder grote prijs en maakte zich op voor de finale van de FA Cup, tegen Hull City. Iedereen vroeg zich af of the Gunners het nu wél zouden waarmaken, nadat in februari 2011 een uitgelezen kans op een prijs al was verspeeld. Toen verloor de club immers de finale van de League Cup van het geringer geachte Birmingham City.

voetbalzone

Het liep echter goed af, dit keer. Er was weliswaar een verlenging voor nodig, maar in minuut 110 bezorgde Aaron Ramsey de club de beker. Daarmee bezorgde trainer Arsène Wenger zichzelf weer wat krediet, na de storm aan kritiek die de afgelopen jaren over hem losbarstte. Hij benadrukt nu echter dat hij zeer zeker niet was weggegaan uit Londen, als de FA Cup-finale tóch verkeerd was gelopen. “Weglopen? Nee. Kijk, ik heb recent mijn zeshonderdste duel gewonnen uit duizend duels. Dat is een winstpercentage van zestig procent.”

“Na achttien jaar zou ik mezelf niet serieus nemen, als ik zou weglopen na één verloren wedstrijd”, vindt le Professeur. “Ik voer mijn werk zo goed uit als ik kan en ik respecteer altijd de contracten die ik teken.” Zondag staat Arsenal weer oog in oog met Hull City, in de FA Cup: dit keer ontmoeten de clubs elkaar in ronde drie. De druk staat er ook nu weer flink op, nadat Arsenal midweeks met 2-0 onderuit ging bij Southampton.

Wenger begint met David Ospina tussen de palen, in plaats van Wojciech Szczesny. De Poolse doelverdediger krijgt rust. Wenger benadrukt het belang van een goede prestatie, maar vooral het belang van een langer verblijf in het Engelse bekertoernooi. “We willen weer een goede bekerserie en, als het mogelijk is, de beker prolongeren. We hebben ‘m vijf keer gewonnen sinds ik hier ben en hechten er veel waarde aan.”

Bezig met laden …