voetbalzone

Wenger bezorgd: ‘Op zo’n moment lopen ze allemaal tegen een muur aan’

Peter Nusselder24 dec 2014, 10:20
Laatst bijgewerkt: 24 dec 2014, 10:20
Advertentie

Arsenal-trainer Arsène Wenger maakt zich enigszins zorgen over Calum Chambers. De verdediger werd afgelopen zomer overgenomen van Southampton en het was de bedoeling dat het talent de tijd zou krijgen om in alle rust te wennen aan zijn nieuwe omgeving. Daar kwam weinig van terecht.

voetbalzone

Wenger had een defensie voor ogen met Mathieu Debuchy op de rechterflank en een centrum bestaande uit Per Mertesacker en Laurent Koscielny. Door blessures van zowel Debuchy als Koscielny kwam Chambers echter vaker dan Wenger lief was in actie, afwisselend als rechtsback en als centrale verdediger. De Franse oefenmeester is nu van plan om de belofte even uit de wind te houden.

“Voor een speler van negentien heeft hij te veel wedstrijden gespeeld”, erkent Wenger in gesprek met the Guardian. “Ze lopen allemaal tegen een muur aan na vijftien à zeventien duels. Je moet ze dan de gelegenheid geven om op adem te komen, zorgen dat ze weer fris worden en terug kunnen komen. Het is nu wel een heel grote verantwoordelijkheid, iedere wedstrijd weer, voor iemand van die leeftijd.”

Bezig met laden …