voetbalzone

Wenger blijft 'bekerbeleid' voeren

17 dec 2007, 20:14
Laatst bijgewerkt: 17 dec 2007, 20:14
Advertentie
Arsène Wenger zal wederom een B-elftal het veld in sturen in de kwartfinale van de Carling Cup. De Franse coach van Arsenal staat er om bekend dat hij basisspelers graag rust gunt in bekerontmoetingen. Dinsdagavond staat het duel met Blackburn Rovers gepland.

“Ik geloof in al mijn spelers”, zei Wenger tegen Sky Sports. “Het is belangrijk dat spelers mij kunnen laten zien ‘Wij kloppen op de deur, wij willen spelen in het eerste elftal.’ De beker is voor jongens om volwassen te worden”, vervolgde de succestrainer.

Ondanks dat Wenger zei gedreven te zijn alle prijzen in het seizoen te winnen, gebruikt hij de Carling Cup vooral als proeftuin voor het Premiership. “Ik vind het fantastisch om te zien hoe deze spelers zich houden tegen Premier League teams. Wie is er klaar voor, en wie niet”, zo zei Wenger.

Als gevolg van Wengers experimenten zal de voorhoede van Arsenal waarschijnlijk geleid worden door de Deen Nicklas Bendtner. Ook de Poolse keeper Lukasz Fabianski krijgt de mogelijkheid zijn kwaliteiten aan het Engelse publiek te tonen.
Bezig met laden …