voetbalzone

Wenger door de mangel gehaald: ‘Ieder jaar hetzelfde liedje bij Arsenal’

Thijs Post10 nov 2014, 16:27
Laatst bijgewerkt: 10 nov 2014, 16:27
Advertentie

Arsène Wenger is al sinds mensenheugenis manager van Arsenal, maar veel prijzen pakken the Gunners de laatste jaren niet meer. Ook dit seizoen gaat het in de Premier League de verkeerde kant op. Analytici en oud-internationals Jamie Carragher en Alan Shearer halen hard uit naar oefenmeester Wenger: de coach had in de verliespartij tegen Swansea City (2-1) in moeten grijpen.

voetbalzone

Oud-Liverpool-speler Carragher wijst op de directe strijd tussen Jefferson Montero en Calum Chambers. Montero was de verdediger van Arsenal keer op keer te snel af. “Neem de wedstrijd tussen Liverpool en Chelsea. José Mourinho van Chelsea ziet Raheem Sterling als het gevaar en hij offert Ramires op om hem af te stoppen”, zegt Carragher tegen Sky Sports.

“Arsenal had Héctor Bellerin op de bank. Onervaren, maar wel razendsnel. Een andere optie was om Alex Oxlade-Chamberlain verder te laten inzakken. Maar nee, Wenger heeft zo veel geloof in zijn ploeg en de speelstijl, dat hij iedereen naar voren stuurt. Het eigen spel spelen, niet nadenken over de tegenstander.”

voetbalzone

“We zeggen het ieder jaar weer over Arsenal”, gaat Carragher verder. “Tegen de grote clubs blijft Arsenal het eigen spelletje spelen, ook in uitwedstrijden. Vervolgens krijgen ze met 3-0 of 4-0 klop. Dit keer had er echt iets moeten gebeuren, tijdens de rust bijvoorbeeld, maar Wenger deed niets. Daardoor verloren ze de wedstrijd.”

Levende legende Shearer noemt het verdedigende werk van Arsenal ‘ongelooflijk naïef’. De gelijkmaker kwam voort uit een moment dat Arsenal met acht man voor de bal liep, op zoek naar een tweede goal. “Per Mertesacker had naar zijn ploeggenoten moeten roepen: ‘Kom terug, help me achterin, we hebben niet per se een tweede goal nodig’.” Ook Shearer vond het maar wat raar dat Chambers niet gewisseld werd. “Hij had het vanaf minuut één bijzonder lastig. Ik snapte er niets van dat hij niet gewisseld werd.”

Bezig met laden …