Wenger gaat akkoord met geldboete en schorsing tegen Tottenham

Daniel Cabot Kerkdijk21 sep 2010, 13:28
Laatst bijgewerkt: 21 sep 2010, 13:28

Arsène Wenger zal het bekerduel met stadsgenoot Tottenham Hotspur van dinsdag vanaf de tribune moeten bekijken. De oefenmeester van Arsenal is dinsdag akkoord gegaan met een geldboete van 8300 euro en een schorsing van één duel. Dat houdt in dat hij op White Hart Lane niet op de bank zal zitten.

/

Het gedrag van Wenger van afgelopen weekeinde in de wedstrijd tegen Sunderland was voor de tuchtcommissie van de Engelse voetbalbond (FA) een doorn in het oog. Darren Bent maakte diep in de blessuretijd de gelijkmaker (1-1) en Wenger was daar erg teleurgesteld over. De coach belaagde vierde official Martin Atkinson, wijzend naar zijn horloge, maar de arbiter was daar niet over te spreken.

Wenger was op zijn beurt niet te spreken over het feit dat de blessuretijd langer dan de vier aangegeven minuten duurde. "Ik weet dat een scheidsrechter meer minuten mag laten doorspelen, maar in de extra tijd was er geen aanleiding om langer door te laten spelen. Als je een horloge hebt, heb je daar controle over." Wenger keert komend weekeinde tegen West Bromwich Albion terug op de bank.