voetbalzone

Wenger geeft toptalent een kans: ‘We gaan hem niet verhuren’

Thijs Post15 jul 2015, 20:24
Laatst bijgewerkt: 15 jul 2015, 20:24
Advertentie

Chuba Akpom wordt gezien als een van de grootste talenten van Engeland. De negentienjarige aanvaller werd al drie keer verhuurd door Arsenal, maar een nieuwe verhuurperiode zit er niet in. Manager Arsène Wenger gaat de jeugdinternational een kans geven bij Arsenal, zo laat hij weten aan de Engelse media.

voetbalzone

In een oefenwedstrijd tegen een selectie van voetballers uit Singapore (4-0) maakte Akpom een hattrick. “Nee, we gaan hem niet verhuren”, zegt Wenger desgevraagd. “Vorig seizoen heb ik hem verhuurd, omdat ik vond dat hij het nodig had. Voor komend seizoen ben ik van plan om hem bij ons te houden. Het komt neer op prestatie en houding en hij heeft de eigenschappen van een groot talent.”

“Daarna is het zaak om iedere week efficiënt te zijn, dat is het uiteindelijke doel. Het is ook een aanmoediging om het beter te willen doen en nog harder te willen werken. Hij is een jonge speler en het kan zijn vertrouwen een opkikker geven. Hij is een groot talent, maar hij moet hard werken en hij moet het iedere wedstrijd laten zien”, aldus Wenger.

Bezig met laden …