voetbalzone

Wenger gelooft in tweede zege op rij tegen Bayern

Erik van Dam03 nov 2015, 20:11
Laatst bijgewerkt: 03 nov 2015, 20:11
Advertentie

Twee weken geleden zorgde Arsenal voor een daverende verrassing, door Bayern München in Londen op een 2-0 nederlaag te trakteren. Woensdagavond ontmoeten de twee elkaar opnieuw, maar dan in de Allianz Arena. Arsène Wenger wil dat zijn team de Duitsers aan gaat vallen en nog eens voor de volle buit gaat.

voetbalzone

“De vorige keer deden we het erg goed, dat moet ons toch geloof geven dat we morgenavond iets kunnen neerzetten”, denkt de Franse manager. “Ik verwacht wel dat Bayern de druk er vol op gaat zetten en aanvallend zal voetballen. Ze hebben er ook de spelers voor, met Thomas Müller en Robert Lewandowski en alle anderen”, weet Wenger. “Misschien is het het beste voor ons als wij hetzelfde doen: aanvallen en proberen te scoren. Verliezen we, dan komen we in een lastige uitgangspositie.”

“We willen spelen voor de winst. Bayern is een goed team, maar ik ben er zeker van dat wij de kwaliteiten hebben om met ze mee te kunnen. We hebben overal in Europa gewonnen en dat zullen we ook proberen te doen in München”, aldus een strijdvaardige Wenger. Aan een afgang in Groep E wil hij niet denken: op dit moment staat zijn team laatste met drie punten. Daarboven staan Dinamo Zagreb (drie punten, beter doelsaldo) en Olympiacos en Bayern met ieder zes.

“Nee, we blijven dicht bij elkaar als het minder gaat. We denken nog niet aan de Europa League”, verzekerde de coach tijdens zijn persconferentie. Hij had ook nog een mooie anekdote in huis over Josep Guardiola, woensdagavond de trainer bij de tegenstander. Wenger had de Catalaan in diens actieve jaren graag naar Londen gehaald. “Hij wilde ook wel. Hij was toen 30, 31 jaar, maar ik herinner me het niet helemaal meer. Hij ging toen naar Italië en ik had een jonge Patrick Vieira en Emmanuel Petit. Die waren toen ook al international.”

Bezig met laden …