voetbalzone

Wenger gelooft ogen niet: 'Wonder werd werkelijkheid'

Bart Kruyt31 okt 2012, 06:00
Laatst bijgewerkt: 31 okt 2012, 06:00
Advertentie

De toeschouwers die dinsdag aanwezig waren in het Madejski Stadium hebben de wedstrijd van hun leven gezien. Reading nam in de Capital One Cup een 4-0 voorsprong op Arsenal, maar verspeelde deze marge in de slotfase. In de verlenging gaven the Gunners vervolgens een voorsprong uit handen, maar dankzij twee late goals bekerde de ploeg van Arsène Wenger na een bizar duel toch door: 5-7. "We gingen van een blamage naar eerherstel", zei Wenger.

/

Reading is de eerste ploeg ooit in het Engelse bekertoernooi die vijf keer scoort, maar toch werd uitgeschakeld. "Je ziet altijd nieuwe dingen in deze sport, daarom verveelt het ook nooit", zei Wenger. "De fans zijn achter het team blijven staan en daar ben ik ze dankbaar voor. We kwamen goed terug, maar na 89 minuten stond het nog 4-2. En toen werd het wonder werkelijkheid. Dit is mijn eerste 5-7 overwinning, ja. Het lijkt wel een tennisuitslag."

"Ik weet hoe het is om een 4-0 voorsprong uit handen te geven, het gebeurde ons vorig jaar nog tegen Newcastle United", vervolgde Wenger. "Bij 4-0 voel je je kansloos, maar na de 4-2 sloeg toch de paniek in bij Reading. Dit is waarschijnlijk mijn grootste comeback ooit, dat weet ik niet zeker. Dit bekertoernooi geniet niet onze prioriteit, maar als we waren uitgeschakeld dan was dit niet een van mijn meest trotse momenten geweest. Nu ben ik heel erg trots."

Bezig met laden …