voetbalzone

Wenger haalt vergeten talent weer van stal: ‘Hij werkte er hard voor’

Erik van Dam02 jan 2015, 20:09
Laatst bijgewerkt: 02 jan 2015, 20:09
Advertentie

Sinds Francis Coquelin zijn vaderland Frankrijk verliet voor Arsenal, werd hij aardig heen en weer geslingerd. The Gunners verhuurden de getalenteerde middenvelder aan Lorient, SC Freiburg en Charlton Athletic en de vraag rees steeds meer, of Arsène Wenger wel toekomst zag in Coquelin. Sinds hij terug is van zijn laatste uitleenbeurt komt de Fransman echter dikwijls aan spelen toe.

voetbalzone

Coquelin verbleef in november een paar weken bij Charlton voor een kortlopende verhuurperiode. Eenmaal terug bij Arsenal mocht hij meteen invallen in de competitiewedstrijd tegen Newcastle United en daarna gaf Wenger hem ook een paar minuten tegen Liverpool en Queens Park Rangers. Tegen West Ham United en Southampton had de coach zelfs een basisplaats in petto voor zijn 23-jarige landgenoot.

“Ik wil dat hij hier een toekomst heeft”, legt Wenger vrijdag uit op de clubwebsite. “Het is niet altijd eenvoudig, want je wilt graag dat je spelersgroep groot is. Maar als je een grote groep hebt, betekent dat ook dat veel jongens helemaal niet aan spelen toekomen. En zij die niet spelen zijn ongeduldig en gefrustreerd: ze willen ook aan de beurt komen.” Wenger zegt dat Coquelin ook lastige tijden heeft gekend bij Arsenal. “Maar hij bleef steeds gefocust en werkte er hard voor. Ik hoop dat hij daarvoor wordt beloond.”

Bezig met laden …