voetbalzone

Wenger heeft grote plannen met Vela

15 mei 2008, 18:39
Laatst bijgewerkt: 15 mei 2008, 18:39
Advertentie
Carlos Vela mag zich komend seizoen bij Arsenal gaan bewijzen. De Mexicaanse aanvaller, negentien jaar, speelt dit seizoen op huurbasis voor Osasuna in Spanje, maar maakt in de volgende voetbaljaargang deel uit van de selectie van de Londenaren.

"We hebben inmiddels een werkgvergunning voor hem aangevraagd", vertelt manager Arsène Wenger donderdag op de clubsite. "Hij zal volgend seizoen bij het eerste elftal worden betrokken." Vela speelt komend weekeinde zijn laatste wedstrijd voor Osasuna. Tegen Racing Santander staat lijfsbehoud in de Primera División op het spel.

"Carlos heeft bij Osasuna vooral aan de linkerkant gespeeld en hij heeft hard moeten werken", aldus de Franse coach, die in Londen echter een andere positie voor hem in gedachten heeft. "In mijn optiek is hij meer een centrumspits, een type Eduardo da Silva."

Arsenal contracteerde de inmiddels drievoudig international eind 2005 en verhuurde hem in de voorbije jaren al aan Celta de Vigo en Salamanca. Samen met Giovani dos Santos (Barcelona) is hij voor velen de toekomst van het Mexicaanse voetbal.
Bezig met laden …