voetbalzone

Wenger herinnert zich in aanloop naar Europees duel ‘bijzondere’ spits

Erik van Dam15 sep 2015, 15:18
Laatst bijgewerkt: 15 sep 2015, 15:18
Advertentie

De wedstrijd Dinamo Zagreb - Arsenal van woensdagavond is er voor Eduardo da Silva één met een speciaal tintje. De 32-jarige aanvaller kwam van 2003 tot 2007 uit voor de Kroatische topclub en werd daarna opgepikt door Arsenal, waar hij drie jaar bleef. Door een zware blessure kwam Eduardo nooit echt uit de verf in Londen, maar Arsène Wenger bewaart mooie herinneringen aan de in Brazilië geboren Kroaat, die nu voor Shakhtar Donetsk uitkomt.

voetbalzone

“Ik zag Eduardo voor het eerst in actie in het Emirates Stadium”, zegt Wenger, die teruggaat naar het seizoen 2006/07. Het nieuwe stadion van Arsenal was net geopend en de eerste Europese wedstrijd in het nieuwe onderkomen was die tegen Dinamo. Arsenal won met 2-1 dankzij goal van Fredrik Ljungberg en Mathieu Flamini, nadat Eduardo de score had geopend. “Ik zag toen dat hij iets bijzonders had”, weet Wenger nog.

“Hij was een jonge jongen uit Brazilië die zich compleet had aangepast aan een ander land. Ik vermoedde dat de aanpassing gemakkelijk zou zijn wanneer hij naar Londen zou komen. Ik meen dat we negen, tien miljoen pond voor hem betaald. Vandaag de dag lijkt dat niet zo veel voor iemand met zijn kwaliteiten”, aldus de Franse coach. Eduardo had in het seizoen voor zijn transfer naar Arsenal liefst 34 keer gescoord in 32 wedstrijden voor Dinamo.

“Zagreb had toen de beschikking over twee man: Eduardo en iemand die Luka Modric heette. Die twee hebben daarna fantastische loopbanen gekend”, glimlacht Wenger. “Wat bij Eduardo natuurlijk jammer is geweest, was zijn blessure. Maar hij was een geweldige voetballer en we bewaren mooie herinneringen aan hem. Hij houdt ook nog steeds van deze club. Steeds wanneer ik hem zie, geeft hij hoog op van Arsenal.”

Bezig met laden …