voetbalzone

Wenger: 'Het is een van de meest trieste momenten van mijn Arsenal-tijd'

Matthijs van Laar10 jul 2015, 16:57
Laatst bijgewerkt: 10 jul 2015, 16:57
Advertentie
voetbalzone

Abou Diaby kwam in 2006 als supertalent binnen bij Arsenal, maar de Franse middenvelder kon de hoge verwachtingen nooit inlossen. Een onnavolgbare waslijst van blessures stond een doorbraak in de weg en onlangs besloot de Londense club om het aflopende contract van de speler niet te verlengen. Dat doet Arsène Wenger nog altijd pijn, erkent hij op de website van the Gunners.

"Het is een van de meest trieste momenten van mijn tijd bij Arsenal. Door al dat blessureleed zijn we er niet in geslaagd om het beste uit hem te halen", vindt de Franse coach. "Het is extra zuur, omdat deze jongen een geweldig talent was. Dit heeft hij niet verdiend. Hij leefde echt voor zijn sport; was iedere avond op tijd thuis, bereidde zich goed voor, maar de beloning is altijd uitgebleven."

De ex-speler van Auxerre, goed voor 16 interlands in het shirt van Frankrijk, is inmiddels alweer 29 jaar, maar nog niet afgeschreven. "Ik hoop dat hij het alsnog ergens goed gaat doen", aldus Wenger, die Diaby vergelijkt met Arsenal-icoon Patrick Vieira. "Hij had erg veel van hem weg, plus dat hij aanvallend heel wat kon brengen. In Frankrijk stond hij hoog aangeschreven. Bij de nationale ploeg maakte hij vaak het verschil. Dit is echt heel erg triest."

Bezig met laden …