voetbalzone

Wenger: ‘Hij is een wonderbaarlijke speler, typisch iemand voor Arsenal’

Gijs Freriks11 jan 2014, 23:10
Laatst bijgewerkt: 11 jan 2014, 23:10
Advertentie

Tomás Rosicky heeft een aflopend contract bij Arsenal, maar Arsène Wenger gaf vrijdag al aan de middenvelder tijdens de huidige transferperiode nu niet te willen verkopen. Het lijkt erop dat the Gunners de 33-jarige Tsjech zelfs een nieuwe verbintenis aan willen bieden.

/

“Rosicky blijft tot het einde van het seizoen hier”, zegt de manager van Arsenal op de officiële clubwebsite. “Hij is een wonderbaarlijke speler en draagt veel bij aan het team. Hij is een typische Arsenal-speler: hij is beweeglijk, technisch begaafd en een teamspeler. Hij is dus een fantastische voetbalspeler.” Rosicky heeft dit seizoen twaalf Premier League-wedstrijden achter zijn naam staan en begon in vijf Champions League-duels in de basis.

Rosicky, die sinds 2006 in Londen speelt, heeft vanwege de concurrentie niet altijd een basisplaats bij Arsenal en de club zou tijdens de huidige transferperiode nog meer spelers willen contracteren. Onder anderen Julian Draxler, Dimitar Berbatov en Álvaro Morata zijn met de roodhemden in verband gebracht. “Maar ik ga niet op namen in”, zegt Wenger. “Ik focus mij op de wedstrijd van maandag tegen Aston Villa. Daarna is de prioriteit van de media om over transfers te praten, maar ik praat liever over voetbal.”

Bezig met laden …