voetbalzone

Wenger hoopt op komst van Ronaldinho: 'Dat zou echt geweldig zijn'

Daniel Cabot Kerkdijk04 jan 2011, 18:43
Laatst bijgewerkt: 04 jan 2011, 18:43
Advertentie

Arsène Wenger hoopt dat Ronaldinho zich nog deze maand aan Blackburn Rovers verbindt. De oefenmeester van Arsenal vindt de Braziliaanse technicus, die AC Milan mag verlaten tegen de juiste prijs, een versterking voor de Premier League. Dinsdag maakt Anuradha Desai, een van de bestuursleden van Blackburn Rovers, in gesprek met de BBC een einde aan de geruchten en bevestigde men de belangstelling voor de voormalig Wereldvoetballer van het Jaar.

/

"In persoonlijk opzicht hoop ik dat de transfer doorgaat", vertelt Wenger dinsdag op de clubsite van de Londenaren. "Hij zou een een aanwinst voor de Premier League zijn, een echte trekpleister. Dat is nu de charme van de hoogste afdeling van Engeland, dat Ronaldinho wellicht voor Blackburn Rovers gaat spelen. Dat is geweldig. Het toont aan dat de financieel minder bedeelde clubs ook voetballers van naam kunnen aantrekken. Dat zou echt geweldig zijn."

Ronaldinho leek eerder op weg naar zijn oude club Gremio de Porto Alegre, maar de Braziliaanse club heeft veel minder te besteden dan Blackburn Rovers, dat bereid is om een transfersom van 7,2 miljoen euro op tafel te leggen. Het is niet bekend hoe Ronaldinho, die de laatste jaren nimmer zijn niveau liet zien uit zijn eerste seizoenen bij Barcelona, over een transfer naar Blackburn denkt. Op Ewood Park kan de ex-speler van onder meer Barcelona 150.000 euro per week gaan verdienen.

Bezig met laden …