voetbalzone

Wenger: 'Ik denk dat hij een geweldige speler zal worden voor Arsenal'

Matthijs van Laar15 feb 2016, 16:30
Laatst bijgewerkt: 15 feb 2016, 16:30
Advertentie
/

Arsène Wenger is te spreken over de vlotte progressie die Alex Iwobi maakt. De negentienjarige aanvaller behoort sinds een aantal maanden tot de selectie van Arsenal en mocht al vier keer invaller in de Premier League. “Hij zit nu in de kleedkamer bij de grote jongens en ik hoop dat dat nog lang zo blijft”, zegt de Franse manager.

Iwobi, het neefje van de Nigeriaanse legende Jay-Jay Okocha, kan zowel op de flank als centraal in de aanval uit de voeten. In de FA Cup-duels met Sunderland en Burnley liet hij al zien wat hij in huis heeft, overigens nog zonder te scoren. “Persoonlijk denk ik dat hij een geweldige speler zal worden voor Arsenal”, voorspelt Wenger.

“Hij heeft alle ingrediënten om het te gaan maken, niet alleen op voetballend vlak, maar ook mentaal. Hij is intelligent, gemotiveerd, gefocust en betrouwbaar. Ik vind het erg mooi om te zien dat hij het zo goed doet.” Iwobi heeft inmiddels ook al twee wedstrijden voor zijn geboorteland Nigeria achter de rug, nadat hij als jeugdspeler deel uitmaakte van Engelse vertegenwoordigende elftallen.

Bezig met laden …