voetbalzone

Wenger: ‘Ik heb hem verteld dat hij niet moet vergeten wie hij is’

Gijs Freriks07 mei 2015, 22:40
Laatst bijgewerkt: 07 mei 2015, 22:40
Advertentie

Francis Coquelin meldde zich op zeventienjarige leeftijd bij Arsenal, maar is pas sinds zijn terugkeer van een verhuurperiode aan Charlton Athletic een vaste waarde in het eerste elftal van de Londenaren. De nu 23-jarige Fransman staat dit seizoen op negentien wedstrijden in de Premier League en kan op de complimenten rekenen van Arsène Wenger.

voetbalzone

“Toen ik hem terugriep van Charlton, was hij niet blij. Ik vroeg: waarom ben je niet blij? ‘Ik speelde regelmatig voor Charlton en nu roep je me terug om als stand-in te fungeren, maar ik wil spelen’, zei hij. Ik zette hem voor de uitwedstrijd tegen West Ham United in de basis en daardoor was hij verrast. Maar hij is zijn plekje niet meer kwijtgeraakt”, zegt de manager op de website van Arsenal.

“Ik zal nooit vergeten dat hij het moeilijk heeft gehad, maar ik heb hem verteld dat hij niet moet vergeten wie hij is en dat hij een voorbeeld is voor veel jonge voetballers. Hij is altijd heel rustig en vastberaden gebleven”, besluit Wenger. Coquelin werd in totaal driemaal verhuurd.

Bezig met laden …