voetbalzone

Wenger: 'Ik heb zijn geboortedatum opgevraagd en was geïnteresseerd'

Matthijs van Laar04 dec 2014, 11:32
Laatst bijgewerkt: 04 dec 2014, 11:32
Advertentie

Calum Chambers heeft zich wonderbaarlijk snel aangepast aan het niveau van Arsenal. De negentienjarige verdediger leek een investering voor de toekomst, maar Arsène Wenger doet vrijwel wekelijks een beroep op hem. Woensdagavond, na de 1-0 overwinning op Southampton, liet de manager zich andermaal positief uit over de speler, die ook tegen zijn ex-club negentig minuten in actie kwam.

voetbalzone

Arsenal betaalde afgelopen zomer vijftien miljoen euro voor Chambers en tot op heden blijkt dat geld wijs te zijn besteed. "Ik was onder de indruk van de manier waarop hij het spel leest en zijn gave om ballen te onderscheppen", herinnert Wenger zich. "Dat viel me voor het eerst op tijdens onze wedstrijd tegen Southampton van afgelopen januari. Hij oogde erg zeker aan de bal."

Daarnaast beschikt Chambers volgens de Franse coach ook over een uistekende aanname. "Ik heb gelijk maar even zijn geboortedatum opgevraagd na die wedstrijd en was meteen geïnteresseerd", grapte hij. Chambers heeft inmiddels dertien Premier League-optredens voor Arsenal achter de rug. Hij scoorde één keer en leverde een assist. In september debuteerde de jongeling in de nationale ploeg.

Bezig met laden …